VOORZIENINGEN

Ontdek Culemborg! De tijd dat de eerste bewoners van Culemborg het centrum opbouwden ligt inmiddels ver achter ons. Die tijd is nog steeds voelbaar in Culemborg. Het gezellige, historische stadscentrum is door het rijke verleden nog altijd een verrassing om te ontdekken.

culemborgVan een kleine handelsstad aan de Lek is Culemborg door de eeuwen heen uitgegroeid tot een vooruitstrevende stad waar veel te beleven valt. Relaxed winkelen, lekker eten, genieten van cultuur en historie omgeven door water en groen met tal van recreatiemogelijkheden.

Culemborg, dat circa 28.000 inwoners heeft, ligt in het Rivierengebied in Gelderland. Het gezellige stadscentrum ligt op een kwartiertje lopen vanaf Sprokkelenburg. Wie door de historische straatjes slentert, zal verbaasd zijn over het aantal galerieën en ateliers.

De koopavond is op vrijdag en op dinsdagochtend is het weekmarkt in de stad. De stad heeft onder meer twee middelbare scholen, een jachthaven, een polikliniek, sportcomplexen, diverse musea, archeologische bezienswaardigheden en een actief verenigingsleven.

CONTACT

Gemeente Culemborg
Projectleider Anne-Louise Vader
T (0345) 477 805 / 06 3163 2662
sprokkelenburg@culemborg.nl

KAVELS

Klik op onderstaande indicatieve kavelkaart voor een vergroting.

Plankaart